Aanmeldformulier
Contact

HEALTH

Waarom psychologische hulpverlening voor jouw onderneming?

Psychologische hulpverlening is er voor mensen die door psychische klachten, burn-out gevoeligheid of burn-out klachten (gedeeltelijk) zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen. We starten het hulpverleningstraject met een quickscan. De quickscan is een 1.5 uur durende intake waarin wordt geïnventariseerd welke klachten er zijn. Naderhand worden enkele vragenlijsten afgenomen. Op basis van de intake en de uitkomsten van de vragenlijsten, wordt een rapportage opgemaakt met daarin een behandelvoorstel. Na accordering daarvan door de werkgever, starten we op korte termijn met het behandeltraject. We zijn namelijk van mening dat lange wachttijden onacceptabel zijn en proberen altijd maatwerk te bieden.

Zowel werkgever als werknemer kunnen bij myHBM aankloppen voor psychologische hulpverlening.

Psychologische hulpverlening van myHBM onderscheidt zich op het gebied van kwaliteit en snelheid: al binnen vijf werkdagen kunnen wij de eerste afspraak plannen. Zodra wij de uitkomsten van de quickscan hebben, kan ook de behandeling en het herstel binnen vijf werkdagen van start kan gaan. De snelheid waarmee wij beginnen boekt winst, niet alleen in het behandelingsproces, maar ook voor de werkgever.

Stapsgewijs:

1. Na een aanvraag wordt de quickscan op korte termijn gepland
2. Aan de hand van de uitkomst van de quickscan wordt een plan van aanpak en een offerte aan de werkgever voorgesteld
3. Indien akkoord offerte advies, gaat de behandeling op zo’n kort mogelijke termijn van start
4. De behandeling wordt uitgevoerd door een psycholoog of psychotherapeut van myHBM en in de meeste gevallen over 5, 10 of 15 sessies verspreid
5. Tijdens het behandelingstraject wordt ook de re-integratie gestart
6. Gedurende de re-integratie wordt mogelijk ook de werkgever bij het proces betrokken
7. De psycholoog of psychotherapeut bepaalt aan de hand van bepaalde criteria wanneer de werknemer klaar is om terug aan het werk te gaan. Op het moment dat de werknemer weer volledig werkzaam is, spreken we van een geslaagde behandeling en wordt het traject afgesloten.
afspraak plannen
Dare to have happy employees
myHBMHealth & Talent - Arbeidshulpverlening & Health

ERVARINGEN MET myHBM HEALTH & TALENT

Ik was mezelf aan het verliezen omdat ik alleen nog maar gedachtes en aandacht had voor mijn werk. Ik heb geleerd hoe ik dicht bij mezelf kan blijven staan en dat voelt nog steeds heel verlichtend. Hier ben ik dankbaar voor.

– Begeleider B, Stichting Radar

myHBM is voor mij en voor Zuyderland Thuiszorg de intrinsieke motivatie van de mens achter de naam (in ons geval Lonneke en Roland), die oprechte interesse toont in onze vraag, goed luistert naar onze behoefte, zich inleeft in onze organisatie en samen met ons het pad bewandelt om naar goede oplossingen te komen. Geen franje, gewoon samen.

– Ingrid van der Veld, directeur, Zuyderland Thuiszorg

Vanaf de eerste kennismaking enthousiast over myHBM en de ACT meting.  Het gaat over de hele mens, niet goed niet slecht maar met eigen talenten en gevormd door ervaringen van jongs af aan. De ACT meting heeft mij inzicht gegeven. En dat gun ik iedereen: energiek  en met plezier doen waar je goed in bent.

– Marlies Roijakkers, HRM adviseur Bureau Jeugdzorg Limburg.

Ik heb My HBM ervaren als een fijne sparringspartner in een voor mij moeilijke tijd. Het is een wereld van verschil hoe ik het traject ben gestart en hoe ik het traject heb afgesloten. Tijdens mijn sessies is er goed naar mij geluisterd en heb ik de juiste handvatten gekregen om mijn stress symptomen te signaleren en te tackelen. In slechts een paar maanden tijd ben ik weer terug de oude geworden. Of misschien zelfs wel een oplettendere versie van mezelf. En daar ben ik dankbaar voor.’  

– Anoniem

“Omdat ik last had van hoge werkdruk ben ik door mijn bedrijfsarts  naar MyHBM health en talent doorverwezen. Door letterlijk uit te schrijven hoe ik me voelde, wat ik dacht en hoe ik handelde in stressvolle situaties, heb ik meer inzicht gekregen in mijn actie- reactie patronen. Deze training heeft me geleerd beter te reflecteren op mijn eigen handelen en heeft me laten zien welke “verborgen“ competenties ik verder kan ontwikkelen.

Ik heb deze training als zeer oplossingsgericht en prettig  ervaren.”

– Ted de Win

“MyHBM kenmerkt zich door een directe, open, transparante aanpak in de zoektocht naar de juiste mensen op de juiste plek. De professionals van MyHBM slagen er vervolgens in deze zoektocht samen met deze mensen voort te zetten.

Dankzij hun instrumenten en analyses worden mensen in staat gesteld zichzelf beter te leren kennen in de context van hun omgeving, zichzelf bewust te worden van potentieel en valkuilen, om daarna ook het beste uit zichzelf te halen.

De aanpak, het enthousiasme en de expertise van het team zorgen ervoor dat MyHBM snel een beeld krijgt van een organisatie, de mensen voor zich kan winnen hetgeen belangrijke ingrediënten zijn voor het maatwerk dat wordt geleverd.”

– Liesbeth van Dijk

MyHBM Health & Talent heeft mij inzicht gegeven in ‘mijn overdrives’ en ‘mijn tekortkomingen’. Die wist ik zelf al wel, maar ermee leren omgaan in de dagelijkse praktijk is pittiger dan ik vooraf dacht.

Meedenken, inleven, confronteren en weer opstaan hebben mij een stap verder gebracht.

Nu kan ik het zelf…

– Anoniem

Verdeler