Aanmeldformulier
Contact

TALENT

Vind de geschikte kandidaat

Als het gaat om vacatures voor voornamelijk managementfuncties in grote organisaties, is het vinden van een geschikte kandidaat vaak een uitgebreid traject en een passende uitkomst van enorm belang. Onder de vlag ‘assessment’ helpt myHBM werkgevers bij het vinden van dé geschikte kandidaat voor een functie, of, in sommige gevallen, bij het beoordelen of de huidige werknemer daadwerkelijk de geschikte kandidaat voor de functie is. De ACT®-meting speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke uitkomst van het assessment. Omdat de ACT®-meting niet manipuleerbaar is en het onbewuste meeneemt, completeert deze het totale assessment tot een 3D-beeld van de kandidaat.

Tijdens dit assessment onderzoeken een psychotherapeut en een assessor van myHBM het IQ, EQ, kwaliteit, persoonlijkheid en capaciteiten van de kandidaat. Dit doen ze door middel van een reeks testen, een interview en een presentatie. Het resultaat van dit assessment zal uiteindelijk doen blijken of een kandidaat al dan niet geschikt is voor een functie. In sommige gevallen kan blijken dat een kandidaat een juiste match is, mits hij of zij bepaalde competenties verder doorontwikkelt. Het is ook mogelijk dat de huidige werknemer op een bepaalde positie wel binnen het bedrijf past, maar misschien beter op een andere afdeling werkzaam zou kunnen zijn of kunnen managen.

Een assessment kan worden aangevraagd door een bedrijf of door een werknemer die zichzelf in een bepaalde functie graag zou willen doorontwikkelen.

Stapsgewijs:

1. Kandidaten krijgen voorafgaand aan het assessment de vraag om online de EQ-test en ACT®-meting van myHBM te completeren.
2. Zo spoedig mogelijk na de aanmelding voor het assessment (dat circa 6 uur duurt), wordt dit gepland. Het assessment bestaat uit een capaciteitenonderzoek, IQ-test, in sommige gevallen leiderschapstesten, diepte-interview en een zelfpresentatie door de kandidaat.
3. Aan het einde van de assessmentdag worden de resultaten besproken en het advies geschreven.
4. Assessoren die aanwezig zijn bij het assessment schrijven een rapport over de bevindingen.
5. Dit rapport wordt gedeeld met de opdrachtgever.
6. Indien gewenst volgt een coaching voor de kandidaat.
afspraak plannen

ERVARINGEN MET myHBM HEALTH & TALENT

Ik was mezelf aan het verliezen omdat ik alleen nog maar gedachtes en aandacht had voor mijn werk. Ik heb geleerd hoe ik dicht bij mezelf kan blijven staan en dat voelt nog steeds heel verlichtend. Hier ben ik dankbaar voor.

– Begeleider B, Stichting Radar

myHBM is voor mij en voor Zuyderland Thuiszorg de intrinsieke motivatie van de mens achter de naam (in ons geval Lonneke en Roland), die oprechte interesse toont in onze vraag, goed luistert naar onze behoefte, zich inleeft in onze organisatie en samen met ons het pad bewandelt om naar goede oplossingen te komen. Geen franje, gewoon samen.

– Ingrid van der Veld, directeur, Zuyderland Thuiszorg

Vanaf de eerste kennismaking enthousiast over myHBM en de ACT meting.  Het gaat over de hele mens, niet goed niet slecht maar met eigen talenten en gevormd door ervaringen van jongs af aan. De ACT meting heeft mij inzicht gegeven. En dat gun ik iedereen: energiek  en met plezier doen waar je goed in bent.

– Marlies Roijakkers, HRM adviseur Bureau Jeugdzorg Limburg.

Ik heb My HBM ervaren als een fijne sparringspartner in een voor mij moeilijke tijd. Het is een wereld van verschil hoe ik het traject ben gestart en hoe ik het traject heb afgesloten. Tijdens mijn sessies is er goed naar mij geluisterd en heb ik de juiste handvatten gekregen om mijn stress symptomen te signaleren en te tackelen. In slechts een paar maanden tijd ben ik weer terug de oude geworden. Of misschien zelfs wel een oplettendere versie van mezelf. En daar ben ik dankbaar voor.’  

– Anoniem

“Omdat ik last had van hoge werkdruk ben ik door mijn bedrijfsarts  naar MyHBM health en talent doorverwezen. Door letterlijk uit te schrijven hoe ik me voelde, wat ik dacht en hoe ik handelde in stressvolle situaties, heb ik meer inzicht gekregen in mijn actie- reactie patronen. Deze training heeft me geleerd beter te reflecteren op mijn eigen handelen en heeft me laten zien welke “verborgen“ competenties ik verder kan ontwikkelen.

Ik heb deze training als zeer oplossingsgericht en prettig  ervaren.”

– Ted de Win

“MyHBM kenmerkt zich door een directe, open, transparante aanpak in de zoektocht naar de juiste mensen op de juiste plek. De professionals van MyHBM slagen er vervolgens in deze zoektocht samen met deze mensen voort te zetten.

Dankzij hun instrumenten en analyses worden mensen in staat gesteld zichzelf beter te leren kennen in de context van hun omgeving, zichzelf bewust te worden van potentieel en valkuilen, om daarna ook het beste uit zichzelf te halen.

De aanpak, het enthousiasme en de expertise van het team zorgen ervoor dat MyHBM snel een beeld krijgt van een organisatie, de mensen voor zich kan winnen hetgeen belangrijke ingrediënten zijn voor het maatwerk dat wordt geleverd.”

– Liesbeth van Dijk

MyHBM Health & Talent heeft mij inzicht gegeven in ‘mijn overdrives’ en ‘mijn tekortkomingen’. Die wist ik zelf al wel, maar ermee leren omgaan in de dagelijkse praktijk is pittiger dan ik vooraf dacht.

Meedenken, inleven, confronteren en weer opstaan hebben mij een stap verder gebracht.

Nu kan ik het zelf…

– Anoniem

Verdeler