Aanmeldformulier
Contact

TALENT

Vind de geschikte kandidaat

Als het gaat om vacatures voor voornamelijk management functies in grote organisaties, is het vinden van een geschikte kandidaat vaak een uitgebreid traject en een passende uitkomst van enorm belang. Onder de vlag ‘assessment’ helpt myHBM werkgevers bij het vinden van dé geschikte kandidaat voor een functie, of, in sommige gevallen, beoordeelt of de huidige werknemer daadwerkelijk de geschikte kandidaat voor de functie is. De ACT®-meting speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke uitkomst van het assessment. Omdat de ACT®-meting niet manipuleerbaar is en het onbewuste meeneemt, complementeert deze het totale assessment tot een 3D-beeld van de kandidaat.

Tijdens dit assessment onderzoeken een psycho-therapeut en een assessor van myHBM het IQ, EQ, kwaliteit, persoonlijkheid en capaciteiten van de kandidaat. Dit doen ze door middel van een reeks testen, een interview en een presentatie. Het resultaat van dit assessment zal uiteindelijk doen blijken of een kandidaat wel of niet geschikt is voor een functie. In sommige gevallen kan blijken dat een kandidaat een juiste match is, mits hij of zij bepaalde competenties verder doorontwikkeld. Of dat de huidige werknemer op een bepaalde positie wel binnen het bedrijf past maar misschien beter een andere afdeling zou kunnen managen.

Een myHBM Assessment wordt aangevraagd door het bedrijf of door een werknemer die zichzelf in een bepaalde functie graag wil doorontwikkelen.

Stapsgewijs:

1. Kandidaten krijgen voorafgaand aan het assessment de vraag thuis de EQ-test en ACT®-meting van myHBM te complementeren.
2. Zo spoedig mogelijk na het aanmelden voor het assessment (die circa 6 uur duurt), wordt deze gepland. Dit assessment bestaat uit een capaciteitenonderzoek, IQ-test, in sommige gevallen leiderschapstesten, diepte-interview en een zelfpresentatie door de kandidaat
3. Aan het einde van de assessmentdag worden de resultaten besproken en het advies geschreven.
4. Assessoren die aanwezig zijn bij het assessment schrijven een rapport over de bevindingen.
5. Dit rapport wordt gedeeld met de opdrachtgever.
6. Indien gewenst volgt er coaching voor de kandidaat.
afspraak plannen

ERVARINGEN MET myHBM HEALTH & TALENT

Ik was mezelf aan het verliezen omdat ik alleen nog maar gedachtes en aandacht had voor mijn werk. Ik heb geleerd hoe ik dicht bij mezelf kan blijven staan en dat voelt nog steeds heel verlichtend. Hier ben ik dankbaar voor.

Begeleider B, Stichting Radar

myHBM is voor mij en voor Zuyderland Thuiszorg de intrinsieke motivatie van de mens achter de naam (in ons geval Lonneke en Roland), die oprechte interesse toont in onze vraag, goed luistert naar onze behoefte, zich inleeft in onze organisatie en samen met ons het pad bewandelt om naar goede oplossingen te komen. Geen franje, gewoon samen.

Ingrid van der Veld, directeur, Zuyderland Thuiszorg

Vanaf de eerste kennismaking enthousiast over myHBM en de ACT meting.  Het gaat over de hele mens, niet goed niet slecht maar met eigen talenten en gevormd door ervaringen van jongs af aan. De ACT meting heeft mij inzicht gegeven. En dat gun ik iedereen: energiek  en met plezier doen waar je goed in bent. Marlies Roijakkers, HRM adviseur Bureau Jeugdzorg Limburg.

Marlies Roijakkers, HRM adviseur, Bureau Jeugdzorg Limburg
Radar
Bureau Jeugdzorg
QPark
Laurentius Ziekenhuis
VieCuri
Wonen Limburg
Zuyderland Ziekenhuis
MIFA
Verdeler